Melted heart:

- Schouders, bovenkant rug, borstkas en wervelkolom.

 

- Begin op handen en knieën, het is erg belangrijk dat de knieën een 90 graden hoek blijven zodat er in de wervelkolom een diepere curve ontstaat. De armen blijven gestrekt langs het gezicht maar wanneer u een pijnlijke schouder heeft mag u de arm lichtelijk buigen zo komt er minder druk op de pijnlijke schouder. Als uw hoofd de grond raakt kunt u het hoofd zijwaarts draaien of op de kin laten rusten.

 

- Een makkelijkere variant gaat u met de beide armen tegen de muur staan en brengt de billen naar achteren.


Stijfheid schouder:

- Pijnlijke stijve schouder.

 

- Probeer de arm zover mogelijk tussen de schouderbladen te krijgen zonder dat de elleboog van het lichaam afkomt. Ga nu op de arm liggen.


Uplifting the Heart:

-Borstkas, bovenkant rug en schouders.

 

- Heeft u geen meditatie kussen? Probeer dan een stapel met handdoeken op elkaar te leggen zodat uw nek vrij van de grond is.

 

- Leg het kussen tussen de schouderbladen, de armen gespreid en de nek vrij. Na de 3 minuten de hoofd ondersteunen en er rustig vanaf rollen.


Deerpose:

-Nek, schouders, ribben en wervelkolom.

 

- Een wat meer uitdagende oefening. U brengt één been gebogen naar voren en de andere gebogen naar achteren zodat u een S vorm krijgt. Nu probeert u de schouder in de knieholte van uw been te krijgen. De andere arm kunt u over uw hoofd naar de grond toe brengen waardoor u ook rek krijgt op de ribbenkast.

 

- Zoals u nu ziet komt er een zijwaartse buiging van de wervelkolom.


Twisted roots:

- Wervelkolom, ribben, armen en schouders.

 

- Liggend op de rug trekt u de beide benen omhoog en zet de voetzolen op de grond. Het ene been doet u over het andere been en draait op uw zij (als u links over rechts doet draait u op uw rechter zijde). De benen trekt u zo ver mogelijk in en slaat uw arm naar buiten open en kijk dan ook die richting mee.

 

- Als u de opengeslagen arm wat hoger dan uw hoofd brengt rekt u gelijk de schouders mee.

 

- in het filmpje hieronder krijgt u een voorbeeld van de houding.


Dirk Dikken Fysiotherapie, Noorderweg 28

1779AP, Den Oever, Tel: +31 6 11277178